Nieuws

Noodopvang Ede blijft langer open

Kinderen uit de noodopvang die in Ede naar school gaan.
De noodopvang op het kazerneterrein Maurits Zuid in Ede blijft langer open. Tot uiterlijk 31 december worden er vluchtelingen opgevangen, hebben burgemeester en wethouders besloten. © Omroep Gelderland
EDE - De noodopvang op het kazerneterrein Maurits Zuid in Ede blijft langer open. Tot uiterlijk 31 december worden er vluchtelingen opgevangen, hebben burgemeester en wethouders besloten.
De bewoners kunnen zo doorstromen naar een van de drie asielzoekerscentra die in Ede komen. Als de noodopvang nu zou sluiten, zouden ze elders in het land moeten worden opgevangen. De gemeente Ede wil dat niet. 'Het past niet bij de humane opvang van vluchtelingen die Ede wil. Want deze mensen zijn inmiddels gewend aan Ede en Ede is gewend aan hen.'
De noodopvang zou 1 juli sluiten vanwege de komst van het World Food Center, maar de bouw ervan begint voorlopig nog niet. In ieder geval niet binnen enkele maanden. 
Een klankbordgroep van omwonenden stemt in met de verlenging van de noodopvang. Er is geen sprake van overlast geweest. De gemeenteraad praat er op 16 juni over.