Nieuws

Wielrenners Gesink en Kelderman niet naar Olympische Spelen

Wilco Kelderman (links) en Robert Gesink.
De wielrenners Robert Gesink uit Varsseveld en Wilco Kelderman uit Barneveld zijn niet opgenomen in de selectie voor de Olympische Spelen. Bondscoach Johan Lammerts kiest bij de wegwedstrijd voor Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema en Wout Poels. © LottoNL-Jumbo
ARNHEM - De wielrenners Robert Gesink uit Varsseveld en Wilco Kelderman uit Barneveld zijn niet opgenomen in de selectie voor de Olympische Spelen. Bondscoach Johan Lammerts kiest bij de wegwedstrijd voor Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema en Wout Poels.
Het missen van de Spelen is een hard gelag voor Achterhoeker Gesink. Rio was voor hem een van de belangrijkste doelen van dit jaar.
Kruijswijk, een ploeggenoot van Gesink bij LottoNL-Jumbo, dankt zijn uitverkiezing aan zijn goede optreden in de Ronde van Italië. De Brabander begon met een riante voorsprong in het algemeen klassement aan de slotweek van de Giro. Door een val in een afdaling in de voorlaatste serieuze etappe verloor hij de roze leiderstrui en moest hij op de slotdag in Turijn genoegen nemen met de vierde plaats in het eindklassement.
De wegwedstrijd in Rio is zaterdag 6 augustus. Vier dagen later wordt de tijdrit verreden. Daaraan doen Tom Dumoulin en Wout Poels mee.