Nieuws

Plan opvang vluchtelingen voormalige school Lichtenvoorde voorlopig in ijskast

De gemeente Oost Gelre stopt voorlopig met het plan om vergunninghouders te huisvesten in de voormalige school aan de Frans Halsstraat in Lichtenvoorde. Dit na bezwaren uit de buurt.
LICHTENVOORDE - De gemeente Oost Gelre stopt voorlopig met het plan om vergunninghouders te huisvesten in de voormalige school aan de Frans Halsstraat in Lichtenvoorde. Dit na bezwaren uit de buurt.
De gemeente wil nu inwoners en ondernemers meer betrekken bij huisvesting van vergunninghouders.De gemeente gaat nu op dezelfde manier te werk als bij de eerdere locatiekeuze voor de opvang van 200 vluchtelingen. Toen mochten inwoners ook meedenken en met ideeën komen. Ook nu roept de gemeente inwoners op om met een ideeën te komen voor huisvesting. Alle locaties die binnenkomen, komen op een lijst te staan. De klankbordgroep en de gemeente kijken dan samen naar de beste oplossing.
Oost Gelre moet dit jaar 91 vergunninghouders huisvesten. De woningcorporaties hebben onvoldoende sociale huurwoningen beschikbaar om deze huisvesting te realiseren. Daarom is de gemeente op zoek naar andere locaties. De Klankbordgroep Vluchtelingenopvang Oost Gelre gaat een belangrijke rol spelen bij het kiezen van plekken.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!