Nieuws

Drie Gelderse judoka's naar Olympische Spelen in Rio

Jeroen Mooren in actie.
Drie Gelderse judoka's hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het gaat om Jeroen Mooren en Tessie Savelkouls uit Nijmegen en Arnhemmer Jayme Mata. © ANP
NIJMEGEN - Drie Gelderse judoka's hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het gaat om Jeroen Mooren en Tessie Savelkouls uit Nijmegen en Arnhemmer Jayme Mata.
De 30-jarige Mooren (-60 kg) gaat op voor zijn tweede Olympische Spelen. Tijdens de vorige editie in Londen kwam hij niet verder dan de eerste ronde. Het afgelopen half jaar boekte de Nijmegenaar goede resultaten. Zo werd hij tweede op de Grand Prix in China.

Savelkouls en Mata

Savelkouls komt in Rio uit in de klasse boven 78 kilogram. De 24-jarige zwaargewicht werd in november vorig jaar tweede op de Grand Slam in Abu Dhabi. Op de prestigieuze Grand Slam in Parijs pakte de Nijmeegse brons.
De 33-jarige Mata, die uitkomt voor Aruba, maakt zich ook op voor zijn tweede Olympische Spelen. In Londen eindigde hij vier jaar geleden als 17e. Hoewel Mata in Arnhem woont, traint hij net als Mooren en Savelkouls bij Top Judo Nijmegen. Hij strijdt in de klasse tot 66 kilogram.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!