Nieuws

VIDEO: Emile Ratelband uit Arnhem wil 'meer, meer, meer' Zwarte Piet

Emile Ratelband vlogt tegenwoordig. De Arnhemmer spreekt zich over van alles uit en het duurde slechts 8 video's of Zwarte Piet kwam ook ter sprake. Ratelband denkt daar zo het zijne van. © screenshot YouTube
ARNHEM - Emile Ratelband vlogt tegenwoordig. De Arnhemmer spreekt zich over van alles uit en het duurde slechts 8 video's of Zwarte Piet kwam ook ter sprake. Ratelband denkt daar zo het zijne van.
'Meer, meer, meer', scanderen Ratelband en een onbekende man, beiden verkleed als pieten. De open brief van meer dan 100 bekende Nederlanders in de NRC, waarin wordt opgeroepen tot de afschaffing van het zwarte hulpje van de sint, kan niet op steun rekenen van de als piet verklede positiviteitsgoeroe: 'We zijn niet meer welkom in Nederland'. 
Maar wat wil de rest eigenlijk? 'Willen ze nou minder Zwarte Pieten of meer?', maakt Ratelband de kwinkslag naar Geert Wilders' sterk bekritiseerde uitspraak over Marokkanen enkele jaren geleden. Ze besluiten uiteindelijk dat er meer pieten moeten komen. 
Bekijk hier Ratelbands vlog over Zwarte Piet: