Nieuws

Waarschuwing voor onweer, meerdere plaatsen blazen avondvierdaagse af

ERMELO - De avondvierdaagse in Ermelo gaat maandagavond niet van start. De organisatie vindt wandelen vanwege dreigend onweer onverantwoord. Datzelfde geldt voor Zutphen, Didam, Eerbeek en Harderwijk en andere plaatsen in Nederland.
'We hebben ons laten informeren door zowel het KNMI als MeteoGroup en die waarschuwen ons beide voor onweer', zegt Bernard Crooy van de organisatie in Ermelo. 
Hij benadrukt dat de afgelasting alleen geldt voor maandagavond. Crooy: 'De verwachtingen voor morgenavond zijn prima.'
De organisatie belt vanmiddag de deelnemende scholen en instellingen af. 'We kunnen niet iedereen bereiken, ben ik bang, dus zullen we vanavond ook lopers moeten opvangen.'
Voor de avondvierdaagse hadden zich 1700 lopers aangemeld. In Zutphen besloot eerst een aantal scholen zelf om niet mee te lopen vanavond, later werd het geheel afgelast. In Didam en Eerbeek en de gemeente Rijnwaarden gaat de tocht ook niet door. 

Scholen laten verstek gaan in Harderwijk

In Harderwijk besloten meerdere basisscholen de start te laten schieten, meldt de Stentor. Ook daar is het nu afgelast. 
'Bijna al onze scholen hebben zich inmiddels afgemeld. En ik denk dat de rest spoedig volgt', zei Asje Palland eerder. Hij is directeur van de Stichting voor Christelijk Onderwijs (VCO) Harderwijk-Hierden.
Hans Blijleven van de wandelvierdaagse in Harderwijk heeft begrip voor het besluit van de christelijke scholen. 'Dat moeten ze helemaal zelf weten. Wij wachten nog even af.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!