Nieuws

Nijmeegs lopertje: nieuw snoepje voor lopers

BEEK-UBBERGEN - Zonder werk zitten en dan een eigen dropje en winegum verzinnen; Marloes van der Kemp uit Lent deed het. Tijdens de Kaloramamars deelde ze haar Nijmeegs Lopertje voor het eerst uit aan wandelaars.
De meeste lopers zijn positief nadat ze het snoepje hebben geproefd: 'heerlijk', 'lekker fruitig' en 'het dropje heeft een lekkere zoute nasmaak wat perfect is om op te wandelen', zijn enkele reacties.

Voor wandelaar en hardloper

In het snoepgoed zijn volgens bedenker Marloes twee gezichten te herkennen: dat van een wandelaar en dat van een hardloper. 'Nijmegen is een echte loopstad met zowel de Vierdaagse, de Stevensloop en de Zevenheuvelenloop. Dit snoepje moet dan ook echt bij Nijmegen gaan horen, net als het Haagse Hopje bij Den Haag en Bossche bollen bij Den Bosch.'

Smaken uit de Betuwe

Behalve als drop komt het Nijmeegs Lopertje dus ook uit als winegum. Voor de oranje-groene winegums zijn de smaken van appel en frambozen gekozen. 'Nijmegen grenst aan de Betuwe, waar deze fruitsoorten worden verbouwd,' aldus Marloes. 

Nijmeegse Vierdaagse

De Lentse hoopt haar snoepje vooral ook tijdens de jubileumeditie van de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar aan de man te brengen. Ze staat dan langs de route om haar snoepje uit te delen en blikjes snoep te verkopen. Ze hoopt dat het Nijmeegs Lopertje de hit van van het wandelevenement gaat worden, maar ook daarna wil ze graag dat haar snoepjes blijvertjes zijn.