Nieuws

Felle strijd om Gouden Geranium in Ede

EDE - Talentenjachten zijn populair. Op tv maar ook in allerlei grote en kleine theaters en buurthuizen. In Ede was vandaag de finale van een heel bijzondere talentenwedstrijd, de Age on Stage.
De kandidaten zijn daar namelijk allemaal tussen de 50 en 100 jaar oud. De deelnemers strijden allemaal om de fel begeerde Gouden Geranium. Een vakjury bepaalt wie de Gouden Geranium 2016 wint. Ze let daarbij onder andere op originaliteit en authenticiteit.

2de editie Age on Stage al

Het is voor de tweede keer dat de wedstrijd Age on Stage wordt gehouden. In 2008 was de eerste versie. Daaruit ontstond het netwerk ‘Kunst en Senioren’. Age on Stage wordt georganiseerd door Cultuurmij Oost in het Akoesticum in Ede. De wedstrijd duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Deze keer zijn doen er 80 ouderen mee in 25 acts. Van een neusfluiter tot een dansgroep van dementerenden. Het aanbod is heel gevarieerd.

Maximaal 10 minuten optreden

Organisator Harm Baaijens: 'We hebben verschillende podia waar mensen kunnen optreden. Maximaal 10 minuten. En ze worden per zaal beoordeeld. Er is een vakjury van pensionado's, mensen die ooit in de cultuur zaten. Die beoordeelt uiteindelijk wie voor de Gouden Geranium in aanmerking komt.'

Winnaars

De winnaars van de Gouden Geranium zijn Eduard Vermeulen uit Nijmegen en Farida Nabibaks uit Ede.