FC Lienden grijpt naast amateurtitel, ondanks zege op Excelsior Maassluis

LIENDEN - Het is de voetballers van FC Lienden zaterdagmiddag niet gelukt om voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen bij de amateurs te worden. De Gelderse ploeg won met 3-2 bij Excelsior Maassluis, maar daarmee werd de nederlaag uit de eerste wedstrijd (0-2) niet volledig weggepoetst.
Lienden kwam in Maassluis op voorsprong via Frank Wiafe. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, nadat de scheidsrechter een omstreden strafschop had gegeven. Deze penalty werd binnengeschoten door Stephan Kruithof.
Direct na de pauze kwam Lienden voor de tweede keer op voorsprong. Mohammed Ajiach tekende voor deze treffer. Robby Holder maakte even later de derde treffer voor de Gelderse formatie.

Verlenging

Met die stand zou er een verlenging komen, maar dat voorkwam Excelsior Maassluis. Ahmad Mendes Moreira maakte in blessuretijd de 3-2, waarmee de titel dus (alsnog) naar Maassluis ging.