Vitesse A1 wint beladen bekerfinale van NEC A1 in Nijmegen

De A1 van Vitesse heeft zaterdagmiddag de beker gewonnen. De Arnhemmers wonnen in Nijmegen na een strafschoppenserie van de A1 van NEC. Na 120 minuten stond het 2-2. © Broer van den Boom
NIJMEGEN - De A1 van Vitesse heeft zaterdagmiddag de beker gewonnen. De Arnhemmers wonnen in Nijmegen na een strafschoppenserie van de A1 van NEC. Na 120 minuten stond het 2-2.
Vitesse nam al na vier minuten de leiding via Julian Lelieveld. Dit leek de eindstand van de derby te worden, totdat Rick Wouters diep in blessuretijd alsnog voor de 1-1 zorgde.
In de verlenging scoorden beide teams nog eenmaal, waarna een strafschoppenserie voor een beslissing moest zorgen. Vitesse had de zenuwen het beste onder controle. Het werd 4-2 voor de Arnhemmers in deze reeks.

Veel gedoe

Er was de laatste dagen het nodige te doen om deze wedstrijd. Fans van Vitesse ontbraken bij het duel, omdat ze gebruik moesten maken van een verplichte buscombi. Die kon op korte termijn niet meer worden geregeld.