Nieuws

Gesink kent het gevoel van Kruijswijk

Het drama rond Steven Kruijswijk moet ongetwijfeld herinneringen bovenhalen bij wielrenner Robert Gesink uit Varsseveld.
VARSSEVELD - Het drama rond Steven Kruijswijk moet ongetwijfeld herinneringen bovenhalen bij wielrenner Robert Gesink uit Varsseveld.
Kruijswijk (foto) leek op weg naar de eindzege in de Ronde van Italië, maar hij kwam vrijdag in de roze leiderstrui ten val en verloor veel tijd. Daardoor lijkt de kans klein dat hij de Giro alsnog gaat winnen.
Kruijswijk in de sneeuw na zijn val (foto: ANP)
Zijn generatiegenoot Gesink had op 23-jarige leeftijd al de kans om een grote ronde te winnen. In de Ronde van Spanje van 2009 was de Achterhoeker in de bergen zo sterk, dat hij iedere dag inliep op leider Alejandro Valverde. Het leek een kwestie van tijd dat Gesink de Spanjaard zou gaan inhalen, maar toen kwam hij ten val. Uiteindelijk zakte hij daardoor terug naar de zesde plaats in het algemeen klassement. Gesink is daarna nog vierde en zesde geworden in de Tour en zesde in de Vuelta, maar is nooit meer zo dichtbij de eindzege in een grote ronde geweest.

Overstegen door generatiegenoten

Inmiddels is hij ook overstegen door zijn generatiegenoten Steven Kruijswijk en Wout Poels. Wat Kruijswijk deze weken in de Giro liet zien, namelijk domineren en bergop de beste zijn, heeft Gesink na 2009 nooit meer gekund. En de 29-jarige Varssevelder leek ook een klimklassieker te kunnen winnen, toen hij op 21-jarige leeftijd al vierde werd in de Waalse Pijl en een jaar later naar een derde plaats reed in de Amstel Gold Race. Sindsdien figureert Gesink alleen nog maar in de klassiekers en was het Wout Poels die er dit jaar in slaagde om Luik-Bastenaken-Luik te winnen.  Terwijl Gesink verkleumd op minuten achterstand over de finish kwam in Luik.
Robert Gesink na de finish in Luik
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!