Nieuws

Wielrenner Tjallingii uit Arnhem eindigt als 95ste in negentiende etappe van de Giro

Wielrenner Maarten Tjallingii uit Arnhem is vrijdag in de negentiende etappe van de Giro d'Italia als 95ste over de streep gegaan. De Italiaan Vincenzo Nibali won de 162 kilometer lange rit van Pinerolo naar Risoul. © Archief
ARNHEM - Wielrenner Maarten Tjallingii uit Arnhem is vrijdag in de negentiende etappe van de Giro d'Italia als 95ste over de streep gegaan. De Italiaan Vincenzo Nibali won de 162 kilometer lange rit van Pinerolo naar Risoul.
Tjallingii's Ploeggenoot Steven Kruijswijk verloor zijn leidende positie in het algemeen klassement. De Nederlandse kopman van Lotto-Jumbo ging hard onderuit in de afdaling van de Agnello.
Hij ging daarna in de resterende 45 kilometer tevergeefs in de achtervolging op zijn naaste concurrent Esteban Chaves. De Colombiaan heeft met nog twee etappes te gaan een voorsprong van 44 seconden op Nibali en 1 minuut en 5 seconden op Kruijswijk.

Ruim 3,5 uur achter leider

Tjallingii staat met nog twee etappes te gaan op de 124ste plaats in het algemeen klassement. Hij heeft een achterstand van ruim 3,5 uur op Chaves.

ZIE OOK:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!