Nieuws

Wat is er dit weekend te doen in de mooiste provincie van Nederland?

Paard en Pracht in Apeldoorn.
Ook dit weekend is er natuurlijk weer van alles te doen in de mooiste provincie van Nederland. Omroep Gelderland zet de leukste voor u op een rij. © Paleis het Loo
ARNHEM - Ook dit weekend is er natuurlijk weer van alles te doen in de mooiste provincie van Nederland. Omroep Gelderland zet de leukste voor u op een rij.

Paard & Pracht in Apeldoorn

In het laatste weekend van mei vormen de stallen van Paleis Het Loo het decor voor het evenement Paard & Pracht. Het Koninklijk Staldepartement uit Den Haag geeft bezoekers de mogelijkheid om de koninklijke paarden, rijtuigen en auto’s van dichtbij te bekijken.

Speciaalbierfestival in Arnhem

Op de Korenmarkt in Arnhem wordt zaterdag van 16.00 tot 00.00 uur het Speciaalbierfestival gehouden. In het centrum van Arnhem presenteren winkels en brouwerijen bijzondere speciaalbieren.

Pigpop in Beltrum

In Beltrum wordt dit weekend het PigPop Festival gehouden. Het 'knorrigste festival van Nederland' heeft een gevarieerd programma met muziek, sport en de nodige bars. Een compleet programma staat op de website van PigPop.

Dorp op Stelten in Eck en Wiel

In Eck en Wiel wordt Dorp op Stelten gehouden. Zaterdag staan er ruim 100 kramen op de 30ste jaarmarkt. Bezoekers kunnen vanaf 10.00 uur terecht op de markt. Op het horecaplein zijn de hele dag optredens en er is een beachvolleybaltoernooi. De markt duurt tot 16.00 uur. In de avond is er veel muziek in de feesttent.

Betonkanorace 2016 in Arnhem

In Park Presikhaaf in Arnhem wordt zaterdag de internationale Betonkanorace 2016 gehouden. Van 9.00 tot 18.00 uur worden de races door de studenten gevaren. De 33 teams varen in de categorieën man, vrouw of gemixt over afstanden van 50, 100 en 200 meter.
Boerderijmuseum 'De Bovenstreek' aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek staat zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur in het teken van de BoerderijFair met dertig kramen en schapen scheren. Kinderen kunnen onder meer wol maken.

Hof Festival in Beuningen

Bij het Hof van Wezel in Beuningen wordt zaterdag en zondag het Hof Festival gehouden. Er klinkt vanaf diverse podia een gevarieerd muziekprogramma. De entree is gratis en kamperen kost vijf euro per nacht. Een compleet programma van de optredens staat op de website van het festival.

Dwaalmarkt in Haaften en Zaltbommel

Op de kade langs de Waal in Haaften en Zaltbommel wordt zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur de Dwaalmarkt gehouden. Tussen Zaltbommel en Haaften vaart de hele dag een pendelboot. Bezoekers kunnen van alles beleven: workshops, scouting, muziek en zang, oude ambachten en diverse presentaties.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!