Nieuws

De Graafschap lang in onzekerheid: uitspraak FC Twente mogelijk pas op 10 juni

De Graafschap langer in onzekerheid
De rechtbank in Utrecht doet uiterlijk pas op 10 juni uitspraak in het kort geding dat FC Twente heeft aangespannen. De KNVB wil de club laten degraderen naar de Jupiler League. Als dat gebeurt, blijft De Graafschap in de Eredivisie.
UTRECHT - De rechtbank in Utrecht doet uiterlijk pas op 10 juni uitspraak in het kort geding dat FC Twente heeft aangespannen. De KNVB wil de club laten degraderen naar de Jupiler League. Als dat gebeurt, blijft De Graafschap in de Eredivisie.
De proflicentie van FC Twente werd deze maand ingetrokken vanwege fouten van het oude bestuur bij de transfers van Dusan Tadic, Jesús Corona en Orlando Engelaar. De licentiecommissie bood de club echter direct weer een nieuwe licentie om in de Jupiler League te gaan spelen.
FC Twente zegt dat degradatie funest is voor de club. 'Een faillissement dreigt', zei advocaat Dolf Segaar. De club kan wegens de ernstige financiële consequenties niet wachten op een besluit van de beroepsprocedure bij de KNVB. Interim-directeur Onno Jacobs legde uit dat hij vleugellam is gemaakt omdat hij niet weet welke prijs hij kan vragen aan seizoenkaartkopers en sponsors en geen spelers kan contracteren.
De club meent dat proflicentie onterecht is ingetrokken omdat er is voldaan aan alle voorwaarden die in december zijn gesteld. FC Twente werd compleet verrast door de 'onredelijke' straf voor zaken uit het verleden, aldus Segaar. Het nieuwe bestuur verdient juist krediet voor de wijze waarop schoon schip is gemaakt, zegt de raadsman.
De KNVB oordeelt dat het kort geding overbodig is. Advocaat Harro Knijff van de voetbalbond zegt dat de beroepscommissie van de KNVB de zaak van FC Twente op 6 juni kan behandelen en een week later een definitieve uitspraak kan doen.
Voorzitter Martin Mos van De Graafschap gaat zondag in het TV Gelderland-programma In Gelderland Live uitgebreid in op de situatie van zijn club.