Nieuws

Kort geding FC Twente: 'Situatie voor De Graafschap niet te doen'

DOETINCHEM - In Doetinchem is met grote spanning uitgekeken naar het kort geding, dat FC Twente heeft aangespannen tegen de voetbalbond KNVB. Als de rechter de eis van FC Twente afwijst, kan De Graafschap komend seizoen alsnog in de eredivisie blijven spelen. De uitspraak van de rechter volgt uiterlijk op 10 juni.
De Graafschap verloor afgelopen weekend in twee promotie/degradatiewedstrijden van Go Ahead Eagles en zou normaal gesproken degraderen naar de eerste divisie. Maar als het voorstel van de KNVB om FC Twente wegens financieel wanbeleid gedwongen te laten degraderen stand houdt voor rechter, is er alsnog een plek voor De Graafschap in de hoogste afdeling van het betaald voetbal.

'Bizarre situatie'

'Liever had we ons voetballend in de eredivisie gehouden', zegt Graafschapfan en clubcommissaris Sjoerd Weikamp. 'We verkeren nu in een bizarre situatie. De club moet snel duidelijkheid hebben', zegt hij. Nu kan de club spelers geen zekerheid bieden, kunnen nieuwe spelers maar moeilijk aangetrokken worden en een nieuwe begroting maken is helemaal niet mogelijk, aldus Weikamp. 'Robin Pröpper is al vertrokken naar Heracles, maar dat was misschien in een andere situatie ook al gebeurd'. 

Negatief advies

De centrale spelersraad van de KNVB vindt de straf voor FC Twente te zwaar, maar dat advies heeft de licentiecommissie van de voetbalbond direct ter zijde geschoven. Daardoor blijft het voorstel om de voetbalclub uit Enschede terug te zetten naar de eerste divisie staan.