Nieuws

Culemborg neemt afscheid van de film

ARNHEM - La Famiglia verdwijnt uit de stad. De Nederlands-Italiaanse familieserie werd 52 dagen lang opgenomen in restaurant De Horlogerie in Culemborg. Het is het verhaal van een familie dat een restaurant runt en moet vechten om te breken met het verleden van de Italiaanse voorouders. Daartoe werd het restaurant volledig omgebouwd tot een typisch Italiaans restaurant.

'Il Bafo'

Zelfs de naam van het restaurant werd veranderd. Len de Koster , eigenaar van de zaak, zag hoe zijn zaak veranderd werd. "De muren; de lampen; de tafels; de stoelen ja, zelfs het plafond hebben ze veranderd". Drie dagen in de week waren er opnamen en zat de zaak dicht. De andere dagen was ik geopend in dezelfde sfeer met een Italiaanse kok'.

Hoofdrolspeelster

Ariane Schluter speelt een van de hoofdrollen en vond het werken in Culemborg erg aangenaam. "We hebben een prima ploeg en de opnamen verliepen voorspoedig. "Dat je zo lang op dezelfde plaats opneemt geeft ook een band. Vaak kwamen er mensen langs die even zwaaiden en vroegen hoe het ging ".

Italië

Na Culemborg worden de serie verder opgenomen in Italië. De serie zal in september uitgezonden worden op NPO 1 door de AVROTROS
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!