Nieuws

Jack Russell balanceert op de rand van Nelson Mandelabrug in Arnhem

Een hond zorgde donderdagmiddag op de Nelson Mandelabrug voor commotie. Het witte hondje met bruine vlekken rende in paniek tussen de auto's door. Toen de politie het hondje wilde pakken, zag ze dat de hond met twee pootjes over de rand van de Nelson Mandelabrug hing. © politie Arnhem-Noord via Facebook
ARNHEM - Een hond zorgde donderdagmiddag op de Nelson Mandelabrug voor commotie. Het witte hondje met bruine vlekken rende in paniek tussen de auto's door. Toen de politie het hondje wilde pakken, zag ze dat de hond met twee pootjes over de rand van de Nelson Mandelabrug hing.
He beestje was erg angstig en beet in de hand van de agent die hem te hulp schoot, vertelt de politie Arnhem op Facebook.

Hondje deinst bijna te ver terug

'De agent voelde direct dat het hondje door zijn handschoen had gebeten. Elke keer als de collega’s het hondje wilde benaderen, deinsde het verder naar achteren, met alle risico’s van dien.'

Man met motorhandschoen komt als geroepen

De politie kreeg uiteindelijk hulp van een man met een dikke motorhandschoen. Zo kon het hondje van de rand van de brug gehaald worden en herenigd worden met zijn baasje. Die had zich inmiddels gemeld bij de politie met het verhaal dat hij zijn Jack Russell kwijt was. 

Naar het ziekenhuis

De agent die een beet in zijn hand kreeg, heeft een tetanusprik gehaald in het ziekenhuis. Volgens zijn collega's gaat het goed met hem.