Nieuws

Dini Dop (89) gaat in de IJssel zwemmen maar liever zonder wetsuit

ZUTPHEN - De 89-jarige DIni Dop uit Zutphen heeft vanochtend voor het eerst getraind voor de zwemwedstrijd H20 in de rivier de IJssel. Onder begeleiding van twee duikers heeft ze de eerste baantjes getrokken. Ook heeft ze van de gemeente Zutphen en zwembad De IJsselslag een abonnement gekregen, zodat ze kan trainen.
Omdat het water in de IJssel koud is, moet Dini trainen met een wetsuit aan. Ze heeft een grijs-roze wetsuit gekregen van de organiserende vereniging, maar echt blij is ze er niet mee. 'Het benauwt me. Nee, ik kan er zo nog niet mee zwemmen'. Toch zal ze er aan moeten wennen.

'Ik zwem al sinds mijn zesde in de IJssel'

Twee duikers begeleiden Dini. 'Dit gaat helemaal goed komen, ze is zo enthousiast, praat graag en kan zwemmen. Nee we gaan een mooie tijd tegemoet', zegt duiker Raymond Govaers. Toch vraagt Dini zich af wat ze zich op de hals gehaald heeft. 'Ik zwem al sinds mijn zesde in de IJssel. Heerlijk is dat, je mee laten gaan met de stroming, in de natuur. Als de temperatuur van het water iets hoger wordt, dat ga ik ook nog wel oefenen in de IJssel'.

Deelname nog mogelijk

De wedstrijd is op 10  juli. Zwemvereniging De Vrije Slag Door Zutphen is momenteel druk bezig met de organisatie. De deelnemers zwemmen een wedstrijd over 1125 meter van de Gelrehaven naar de nieuwe Noorderhaven. Normaal gesproken is dat verboden vanwege de sterke stroming en de grote schepen die daar passeren. Zwemmers kunnen zich nog inschrijven. Vooral dames en kinderen worden nog gezocht.
Zie ook:
http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2110272/Wetsuit-aan-en-de-IJssel-in-Dini-Dop-89-uit-Zutphen-doet-het-gewoon
http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2109941/Na-56-jaar-weer-zwemwedstrijd-in-de-IJssel-bij-Zutphen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!