Nieuws

Waaraan stierf die wisent op de Veluwe?

Waaraan is wisentstier op de Veluwe woensdag overleden. Voor dat antwoord moeten we nog weken wachten, want het dier wordt uitgebreid onderzocht door de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.
RADIO KOOTWIJK - Waaraan is wisentstier op de Veluwe woensdag overleden. Voor dat antwoord moeten we nog weken wachten, want het dier wordt uitgebreid onderzocht door de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.
Zijn organen worden nagekeken, bloed wordt onderzocht en ook de maag wordt bekeken. 'Het kan zijn dat het een combinatie van factoren is geweest waardoor de wisent is overleden', zegt Yvonne Kemp van ARK natuurontwikkeling. Zij haalde de dieren naar de Veluwe.

Feest om kalfje

Vorige week was het nog feest bij de wisenten op de Veluwe, een van de vrouwtjeswisenten kreeg een kalfje. Daar is alles goed mee.
Maar de feestvreugde was snel voorbij. Een wisentstier werd woensdag ernstig verzwakt aangetroffen door de beheerder en stierf korte tijd daarna, zo meldt de stichting. Om te achterhalen waar het dier aan is doodgegaan, wordt sectie verricht.
De wisenten zijn pas anderhalve maand op de Veluwe. Over een aantal weken zijn ze te zien voor publiek; tot die tijd kunnen ze wennen. Nu er een is overleden is dat niet anders. Tijdens de 'wenperiode' worden de dieren in de gaten gehouden.