Nieuws

Bewoners Oosterhout blij met afsluiting sluipverkeer

Foto ANP
Bewoners in Oosterhout zijn opgelucht door het voorstel van de gemeente Nijmegen om de Griftdijk tijdens de ochtend- en avondspits af te sluiten voor sluipverkeer.
NIJMEGEN - Bewoners in Oosterhout zijn opgelucht door het voorstel van de gemeente Nijmegen om de Griftdijk tijdens de ochtend- en avondspits af te sluiten voor sluipverkeer.
Op de Griftdijk is 's morgens en 's avonds veel sluipverkeer vanaf de A15 en A325. Via de nieuwe brug De Oversteek willen die automobilisten zo snel mogelijk Nijmegen in komen.
Het gevolg is drukte op de Griftdijk. Dat levert soms gevaarlijke situaties op voor de schoolgaande kinderen die via de Griftdijk op de fiets naar school gaan.

Eerst waarschuwing, dan boete

De gemeente wil het verkeer dat er niet thuishoort 's morgens en 's avonds weren door middel van flitspalen. Wie geflitst wordt krijgt na een eerste waarschuwing een boete.
Bewoners krijgen een ontheffing. Dat kost wel 15 euro per auto en daar was een aantal omwonenden principieel op tegen. Maar over het algemeen zijn de bewoners blij met de voorgestelde maatregel, die voor het einde van 2017 wordt ingevoerd.

Dorpensingel

De maatregel staat los van de Dorpensingel waar Lentenaren al jaren om vragen. Die moet de drukte aan de oostkant van het Waalsprong gebied tegengaan.
Wethouder Tiemens voelt voorlopig weinig voor die Dorpensingel omdat ze daarvoor nog 4 miljoen euro tekort komt. De bewoners blijven ervoor strijden. Woensdagmiddag waren ze op bezoek bij de wethouder om te praten over de Dorpensingel.