Nieuws

KNVB: '23-0 en afnemen kampioenschap Diosa-Niftrik is competitievervalsing'

De spelers van Diosa-Niftrik juichten iets te vroeg.
De 23-0 tussen Eendracht'30 uit Mook en ST Avios/DBV uit Alphen aan de Maas is competitievervalsing, tenminste daar verdenkt de KNVB de ploegen van. Met de ruime winst van Eendracht'30 namen zij met een beter doelsaldo het kampioenschap af van de B1 van voetbalcub Diosa-Niftrik. © Diosa Niftrik
NIFTRIK - De 23-0 tussen Eendracht'30 uit Mook en ST Avios/DBV uit Alphen aan de Maas is competitievervalsing, tenminste daar verdenkt de KNVB de ploegen van. Met de ruime winst van Eendracht'30 namen zij met een beter doelsaldo het kampioenschap af van de B1 van voetbalcub Diosa-Niftrik.
De jonge voetballers van Niftrik hadden voor de wedstrijd van Eendacht'30- ST Avios DBV een veel beter doelsaldo dan de ploeg uit Mook. Het verschil was 21 treffers in het voordeel van Diosa-Niftrik. De spelers vierden dus al groot feest en gingen met een platte kar door Niftrik om het kampioenschap te vieren. Maar dat bleek te voorbarig. Want na de 23-0 van Eendracht'30 ging die ploeg er met het kampioenschap vandoor.
Expres bleek later, de ploegen wilden niet dat Diosa-Niftrik kampioen werd: 'We hebben het op een akkoordje gegooid', bevestigt bestuurslid Wienie Nillissen van Eendracht. 'Alle clubs uit onze competitie ergeren zich aan de clubscheidsrechters van Diosa-Niftrik. Die zijn zo vreselijk partijdig.'

De stand in de competitie (foto: Voetbal.nl)

'Wij gaan ons verweren'

ST Avios-DBV en Eendracht'30 hebben deze week een tenlastelegging van de voetbalbond ontvangen. Daarin staat dat ze worden verdacht van competitievervalsing. Beide ploegen krijgen vier dagen om te reageren. Bij de ploeg in Alphen aan de Maas weten ze al wat ze zullen doen.
'Wij gaan hier verweer op maken. Als we het niet doen krijgen we een straf, maar daarnaast ben ik het ook gewoon zat. In Brabant was datzelfde weekend ook een 23-0, daar praat niemand over. Maar ik ga er verder geen uitspraken over doen tot de KNVB een besluit heeft genomen, zegt Henk Fenten, voorzitter van Avios/DBV. En ook in Mook willen ze nu geen uitspraken doen,zo meldt voorzitter Charles Eltink.

Clubs op het matje bij de KNVB

De KNVB wil na de reactie de betrokken clubs verder horen voor de afhandeling van de zaak. Op 2 juni worden de clubs bij de KNVB op het matje geroepen, er zullen dan ook getuigen worden opgeroepen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!