Nieuws

Meerdere Vitessefans voor rechter om schadevergoeding

Hier op de Korenmarkt in het centrum van Arnhem ging het mis
Drie Vitessefans staan woensdag in de rechtbank in Arnhem om een goede schadevergoeding af te dwingen. De mannen zaten onterecht vast na de rellen op de Korenmarkt in augustus vorig jaar en willen daarvoor een schadebedrag ontvangen.
ARNHEM - Drie Vitessefans staan woensdag in de rechtbank in Arnhem om een goede schadevergoeding af te dwingen. De mannen zaten onterecht vast na de rellen op de Korenmarkt in augustus vorig jaar en willen daarvoor een schadebedrag ontvangen.
Bij die rellen voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse - Southampton werden 70 mensen opgepakt. 'Ongeveer tien personen werden echt vervolgd, de rest is ten onrechte aangehouden', zegt advocaat Christian Visser.
Degenen die onterecht vast hebben gezeten hebben alleen recht op een schadevergoeding als ze in verzekering zijn gesteld en langer dan zes uur hebben vast gezeten. 'Maar dan tellen de uren tussen 00.00 uur en 09.00 uur niet meer, dus een heleboel supporters die toen zijn vrijgelaten hebben geen recht op een schadevergoeding', zegt Visser.
De drie Vitessefans die vandaag voor de rechter staan kwamen pas twee dagen later vrij. Vandaag hebben ze een zitting over de hoogte van de schadevergoeding. De verwachting is dat de uitspraak tussen twee en zes weken volgt.

Nog meer fans voor rechter

Maandag moet ook een aantal fans van Vitesse voor de rechter komen. 'Zij zijn daadwerkelijk vervolgd en maken kans op een veroordeling', aldus de advocaat.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!