Nieuws

Volkert van der G. moet reclassering informatie blijven geven

De moordenaar van LPF-politicus Pim Fortuyn moet het gesprek aangaan met de reclassering als die vragen heeft over zijn leven. Dat heeft de rechter woensdag bepaald in een kort geding dat Van der G. had aangespannen tegen de Staat.
APELDOORN - De moordenaar van LPF-politicus Pim Fortuyn moet het gesprek aangaan met de reclassering als die vragen heeft over zijn leven. Dat heeft de rechter woensdag bepaald in een kort geding dat Van der G. had aangespannen tegen de Staat.
De Apeldoorner werd eerder vervroegd vrijgelaten, met als bijzondere voorwaarde dat hij zich regelmatig meldt bij de reclassering.
Van der G. ziet de gesprekken over zijn privéleven als een beperking van zijn vrijheid, maar de rechter gaat daar niet in mee. Die vindt dat tegenover het krijgen van begeleiding en hulp ook verplichtingen staan, als het hebben van een gesprek met de reclassering.
Van der G. kwam in mei 2014 onder voorwaarden vrij. Hij had toen twee derde van zijn straf van 18 jaar cel uitgezeten. De Apeldoorner schoot Pim Fortuyn dood op 6 mei 2002.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!