Nieuws

Geld voor goede ideeën om krimp in de Achterhoek te stoppen; Grolsch en Zwarte Cross betalen

Hoe voorkom je een grijze, krimpende Achterhoek? Bierbrouwer Grolsch en de Zwarte Cross denken de oplossing gevonden te hebben. Iedereen die een goed idee heeft om de regio aantrekkelijker te maken kan geld krijgen van de twee bedrijven.
LICHTENVOORDE - Hoe voorkom je een grijze, krimpende Achterhoek? Bierbrouwer Grolsch en de Zwarte Cross denken de oplossing gevonden te hebben. Iedereen die een goed idee heeft om de regio aantrekkelijker te maken kan geld krijgen van de twee bedrijven.
Met de stichting Pak An kunnen goede ideeën voor de Achterhoek werkelijkheid worden, zo melden de initiatiefnemers. Iedereen tussen de 18 en 80 jaar kan krediet aanvragen. Er wordt geen rente geheven en de aandragers van goede ideeën mogen zelf weten wanneer en of ze de lening terugbetalen.
Plannen mogen vanuit heel Nederland ingediend worden, zolang ze maar ten goede komen aan de regio Achterhoek. De eerste drie jaar verstrekken de Zwarte Cross en Grolsch minimaal 50.000 euro aan microkredieten. In de komende tien jaar moet er meer dan een miljoen euro verstrekt zijn. Anders dan anders is dat terugbetaalde kredieten weer worden gebruikt om nieuw ingediende plannen te ondersteunen.

Schrijf het op een bierviltje

Goede ideeën kunnen worden ingediend via de site www.anpakken.nl. Dat kan door een korte omschrijving van het plan op een spreekwoordelijk bierviltje in te vullen. Past het daar niet op, dan is het plan waarschijnlijk niet concreet of goed genoeg, zeggen de mensen achter de site. Naast het geldbedrag worden ideeën gepromoot door Grolsch en de Zwarte Cross en is er begeleiding van coaches.
Guus Hiddink en Bennie Jolink zijn ambassadeurs van de stichting. 'Wij ondersteunen dit project van harte!'