Nieuws

N18 bij Varsseveld weer open na crash vluchtauto; verdachte weet te ontkomen

VARSSEVELD - De N18 bij Varsseveld was woensdagochtend in beide richtingen afgesloten na een ongeval. Twee personen waren op hun vlucht voor de politie met hun auto van de weg geraakt. De omgeving werd daarna ruim afgezet vanwege explosiegevaar, maar na onderzoek van de EOD bleek daar geen sprake van.
Volgens de politie is direct na de crash een aanhouding verricht. De identiteit van de man is nog niet bekendgemaakt. De tweede inzittende wist te ontkomen.
Agenten zagen rond 0.30 uur in Winterswijk een auto met gestolen kentekenplaten rijden en zetten daarop de achtervolging in. De dollemansrit eindigde later op de N18 bij Varsseveld, waar de vluchtauto crashte. Voor zover bekend zijn daarbij geen gewonden gevallen.

Gasflessen in vluchtauto

De plek van het ongeval was in eerste instantie ruim afgezet, omdat er explosieven in de vluchtauto zouden liggen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld en die constateerde al snel dat dit niet het geval was.
Volgens de politie zijn er wel gasflessen aangetroffen in de wagen. Die worden vaak gebruikt bij plofkraken, waarbij geldautomaten worden opgeblazen.
Buiten de provincie zou zo'n plofkraak zijn gepleegd. De politie onderzoekt of de twee verdachten daarbij betrokken waren.

Liveblog (gesloten):

08.00 Het politieonderzoek ter plaatse is afgerond. We sluiten het liveblog.
07.42 Volgens de politie is er geen sprake van een klopjacht. Ze gaat ervan uit dat de verdachte niet meer in de nabije omgeving is. De vluchtauto is inmiddels geborgen.
07.35 De eerste videobeelden komen online.
07.30 Rijkswaterstaat meldt dat de N18 richting Doetinchem weer open is.
07.25 De politie onderzoekt of er vannacht een plofkraak is gepleegd. Vanuit Gelderland zijn er geen meldingen binnengekomen.
07.20 De politie verwacht dat de N18 binnen een kwartier opengaat. Luister hier het radio-interview met woordvoerder Simen Klok terug:
07.15 De politie twittert:
07.10 Onze verslaggever is ter plaatse. De vluchtauto ligt in een droge sloot langs de weg.
07.00 Een woordvoerder van de VerkeersInformatieDienst (VID) meldt zich op Radio Gelderland.
06.55 De politie doet nog wel onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Vooralsnog duurt het tot 09.00 uur voordat het verkeer weer van de weg gebruik kan maken, aldus de VerkeersInformatieDienst (VID).
06.52 De N18 is alleen nog afgesloten in de richting van Varsseveld.
06.50 De politie meldt dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) de vluchtauto heeft onderzocht. Er zijn geen explosieven aangetroffen.
06.10 Rijkswaterstaat meldt dat de twee inzittenden vermoedelijk betrokken waren bij een plofkraak.
06.15 Onze cameraman meldt zich live op Radio Gelderland.
06.00 Onze cameraman hoort ter plaatse dat de twee inzittenden op de vlucht waren voor de politie. Een van hen is aangehouden. Naar de andere verdachte wordt gezocht.
05.51 De eerste foto komt binnen.
05.45 De N18 bij Varsseveld is in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.
05.30 Onze cameraman gaat ter plaatse
04.08 De eerste melding van het incident komt binnen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!