Nieuws

Eerste wisentkalfje geboren op de Veluwe

Ze lopen er pas een maand, de drie wisenten. Maar er is nu al tijd voor uitbreiding: het eerste wisentkalfje op de Veluwe is geboren. Zowel de koe als het kalfje maken het goed, zo zegt Stichting Wisent op de Veluwe. © Ruud Maaskant PWN
RADIO KOOTWIJK - Ze lopen er pas een maand, de drie wisenten. Maar er is nu al tijd voor uitbreiding: het eerste wisentkalfje op de Veluwe is geboren. Zowel de koe als het kalfje maken het goed, zo zegt Stichting Wisent op de Veluwe.
Of het een vrouwelijk of mannelijk kalf is, is nog niet duidelijk. Dat komt doordat de stichting nog niet te dicht bij de dieren wil komen.
Jan Wolleswinkel van Stichting Wisent:
'We zijn natuurlijk heel nieuwsgierig, maar het is noodzakelijk dat de dieren met rust gelaten worden. Ik heb wel kunnen beoordelen dat het er prima uitziet', zegt voormalig dierenarts en penningmeester van de stichting, Marinus Roseboom.

Moeder likte, jonkie dronk

Yvonne Kemp van Ark Natuurontwikkeling, de beheerder van de dieren, is erg blij met het geboortenieuws. 'Het is de eerste kalf voor deze koe. Al snel na de geboorte likte de koe haar kalf en kort daarna dronk het kalf bij de moeder. Het zijn wilde dieren, dit blijven spannende momenten.'
Op 14 juni starten de wisentexcursies op de Veluwe. Tot die tijd worden de dieren met rust gelaten. Prinses Laurentien zal als ambassadrice van Rewilding Europe de start voor het wisentproject op de Veluwe geven.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!