Nieuws

Erlinde uit Arnhem mag hardlopen op de Mont Blanc, maar... welke wedstrijd?

Erlinde Scheps is blij en teleurgesteld tegelijk. De Arnhemse heeft zich na een internetverkiezing geplaatst voor het hardloopevenement 'Beat the sun' rond de Mont Blanc, maar is aangewezen als reserve. Toch overheerst bij haar de blijdschap.
ARNHEM - Erlinde Scheps is blij en teleurgesteld tegelijk. De Arnhemse heeft zich na een internetverkiezing geplaatst voor het hardloopevenement 'Beat the sun' rond de Mont Blanc, maar is aangewezen als reserve. Toch overheerst bij haar de blijdschap.
Beat the sun is een estafettewedstrijd op de langste dag van het jaar. 24 professionele en amateurhardlopers uit de hele wereld gaan in estafettevorm rond de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa.

Door drie landen

Het is de bedoeling dat de deelnemers tussen zonsopkomst en zonsondergang de klus klaren; dat moet binnen 16 uur. Ze komen daarbij door de drie landen waarop de Mont Blanc staat: Frankrijk, Italië en Zwitserland.
De afstanden die ze afleggen variëren van 4 tot 21 kilometer. Maar doordat op hoogte moet worden gelopen en de route onverhard is, is het een zware wedstrijd.

Jarig

'Ik hoop dat ik mee mag doen, dat zou betekenen dat een van de deelnemers niet start door ziekte of een blessure of onderweg afhaakt', zegt de Arnhemse (34). Ze viert die dag haar verjaardag.
Op de zondag na 21 juni vindt de Mont Blanc Marathon plaats. Scheps: 'Als ik niet in actie hoef te komen bij Beat the sun, dan loop ik de marathon en heb ik in de dagen vooraf kunnen wennen aan de hoogte.'
Om zich optimaal voor te bereiden op beide wedstrijden, verbleef de Arnhemse eerder al op hoogtestage in Kenia.

Zie ook:

  • Wie is Erlinde Scheps?
  • Wat is Beat the sun?
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!