Nieuws

Welke naam geeft u de pasgeboren blauwvleugelkookaburra's?

Hoe gaan ze heten?
Koninklijke Burgers' Zoo heeft sinds vorige week twee nieuwe inwoners. Het gaat om blauwvleugelkookaburra's. Hartstikke leuk, maar ze hebben nog geen naam. Radio Gelderland-presentator Eric van den Berg vond dat maar vreemd en vraagt u om namen voor de beestjes.
ARNHEM - Koninklijke Burgers' Zoo heeft sinds vorige week twee nieuwe inwoners. Het gaat om blauwvleugelkookaburra's. Hartstikke leuk, maar ze hebben nog geen naam. Radio Gelderland-presentator Eric van den Berg vond dat maar vreemd en vraagt u om namen voor de beestjes.
De kookaburra of lachvogel is met 42 centimeter de grootste ijsvogelsoort. Hij komt voor in Nieuw Zeeland, Australië en Tasmanië. 
Van den Berg riep het gister al even op de radio. Daar kwamen al verschillende suggesties uit, zoals Jip en Janneke. Ook was er een luisteraar die opteerde om de twee kleine vogels Eric en Van den Berg te noemen.
Heeft u nog leuke suggesties voor de namen van de vogels? Stuur ze via een appje op onze (geüpdate) app, of mail ons via omroep@gld.nl.