Nieuws

De boer is troef - uitzending 18 mei

De boer is troef staat deze week in het teken van de rode paprika. Ze groeien namelijk niet alleen bij de Middellandse zee, maar ook gewoon hier in Gelderland. Jaarlijks verlaten miljoenen paprika’s de kassen van de broers Van der Burg uit Est.
ARNHEM - De boer is troef staat deze week in het teken van de rode paprika. Ze groeien namelijk niet alleen bij de Middellandse zee, maar ook gewoon hier in Gelderland. Jaarlijks verlaten miljoenen paprika’s de kassen van de broers Van der Burg uit Est.
Vader Henk begon ooit met het kweken van aardbeien, maar hij stapte met succes over naar de paprika’s. In 2000 namen zijn zonen het bedrijf over dat inmiddels gegroeid is tot een oppervlakte van 11.6 hectare.
De paprika’s blijven niet alleen in Nederland, maar worden ook geëxporteerd naar het buitenland. Voor de telers is er ook een nieuwe markt bij gekomen; China. De Nederlandse overheid heeft namelijk sinds kort een overeenkomst met het land. Een welkom alternatief voor Rusland dat de grenzen sloot voor groenten en fruit uit Europa.’