Nieuws

Protesttocht Ede-Veldhuizen bij winkelcentrum Lindenhorst voorbij

EDE - De protesttocht van Marokkaanse Nederlanders in de Edese wijk Veldhuizen is ten einde. Met tocht willen de organisatoren het signaal afgeven dat zij het wangedrag van een groep van ongeveer 50 jongeren zat zijn. Aan het protest deden naar schatting 150 mensen mee.
De groep bestond voor een groot deel uit Marokkaanse Nederlanders. De Marokkaanse Moskee en de maatschappelijke organisatie Samenstede organiseerden de protesttocht. Zij vinden dat de gebeurtenissen in de wijk Veldhuizen onmiddellijk moeten stoppen. Veldhuizen was de afgelopen dagen het toneel van autobranden en vernielingen. Die zouden veroorzaakt zijn door Marokkaans-Nederlandse jongeren.

Blijdschap

De protesttocht startte bij de moskee aan de Peppelensteeg en eindigde bij het voormalig winkelcentrum de Lindenhorst. Ook burgemeester Van der Knaap van Ede liep mee.
Eenmaal aangekomen spraken de burgervader en Tijani Zallali, voorzitter van Samenstedee. Na afloop klonk blijdschap vanwege de grote opkomst, omdat het 'een duidelijk signaal is dat het geweld en de vernielingen moeten stoppen'. 
Er was ook een tegendemonstratie van Pegida Nederland, een anti-islamitische beweging.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!