Nieuws

Opnieuw bevalling neushoorn in Burgers' Zoo: loopt het nu wel goed af?

Burgers’ Zoo in Arnhem verwacht binnen maximaal twee maanden een jonge breedlipneushoorn. Eerder dit jaar verliep de geboorte van een neushoorn dramatisch. Via de webcam zagen duizenden kijkers dat het jong van moeder Izala levenloos ter wereld kwam.
ARNHEM - Burgers’ Zoo in Arnhem verwacht binnen maximaal twee maanden een jonge breedlipneushoorn. Eerder dit jaar verliep de geboorte van een neushoorn dramatisch. Via de webcam zagen duizenden kijkers dat het jong van moeder Izala levenloos ter wereld kwam.
Nu gaat het om de ervaren moeder Kwanzaa die drachtig is. Wanneer zij voor de vijfde keer moeder wordt, is moeilijk te zeggen. De draagtijd van breedlipneushoorns bedraagt vijftien maanden.
Vanwege de van nature grote omvang van de dikhuiden is het zonder hulp van een inwendige echo moeilijk te voorspellen wanneer een geboorte precies plaatsvindt. 
De dierentuin in Arnhem heeft ook nu een webcam gericht op het onderkomen waar Kwanzaa moet bevallen.
Het laatste jong van Kwanzaa,Tank, is een mannetje dat in 2014 geboren werd. Wanneer hij oud genoeg is, verhuist Tank naar een andere dierentuin. Dit gebeurt in het kader van het Europese fokprogramma voor breedlipneushoorns.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!