Nieuws

Rob Maas erkent lastige situatie Vitesse: 'Het is niet anders'

Rob Maas krijgt nog één kans om de play-offs te bereiken
Vitesse is afhankelijk van andere ploegen om op de laatste speeldag van de competitie nog bij de play-offs te komen. 'Het is niet anders', zegt trainer Rob Maas.
ARNHEM - Vitesse is afhankelijk van andere ploegen om op de laatste speeldag van de competitie nog bij de play-offs te komen. 'Het is niet anders', zegt trainer Rob Maas.
De coach blijft strijdbaar en positief. 'We gaan er vanuit dat we de play-offs halen met Vitesse', reageert Maas. 'FC Twente is niet alleen Ziyech. Er zijn ook andere spelers met een goede pass en een actie', aldus de trainer. 'Het gaat zondag eerst om ons. Wij moeten winnen en ik proef nog steeds positieve energie bij de jongens. Daarna ben je afhankelijk en horen we wel wat de anderen hebben gedaan. Het is niet anders.'
Maas wilde niets zeggen over de formatie waarmee hij FC Twente wil bestrijden. 'We bekijken het van dag tot dag. We trainen morgen nog in de buurt van Enschede omdat we hier op Papendal niet terecht kunnen vanwege de Giro.'
Het lot van Vitesse ligt in handen van de concurrenten FC Groningen, NEC en PEC Zwolle die allen hoger staan dan de Arnhemmers. Vitesse heeft wel het beste doelsaldo. Als twee van de genoemde drie ploegen verliezen en de ploeg van Maas klopt FC Twente, gaat Vitesse alsnog de play-offs in.