Nieuws

Vitesse in Enschede tegen Twente zonder Dominic Solanke

ARNHEM - Vitesse vecht zondag voor zijn laatste kans om het seizoen nog te redden. De Arnhemse club speelt in Enschede tegen FC Twente en is afhankelijk van anderen in de strijd om de play-offs.
Zeker is al dat Vitesse het in de uitwedstrijd in de Grolsch Veste moet doen zonder Dominic Solanke. De centrumspits raakte in het duel met FC Utrecht (3-1 verlies, red.) geblesseerd aan zijn enkel en trainde de hele week niet mee. 'Het wordt lastig', maar we bekijken het van dag tot dag', reageerde trainer Rob Maas.

Qazaishvili of Brown

Wie Solanke gaat vervangen, is nog onduidelijk. Tijdens de trainingen van de afgelopen dagen liet Rob Maas zich niet in de kaarten kijken. Ook tijdens het perspraatje wilde Maas niets zeggen over een mogelijke opsteling. Waarschijnlijk kiest de geplaagde coach voor Qazaishvili of Brown in de punt van de aanval.
Schorsingen zijn er niet bij Vitesse. Dat betekent dat Yeini, Diks en Van der Werff mogelijk weer terugkeren in de basis. Ook verdediger Arnold Kruiswijk, terug van een lieskwetsuur, is weer speelklaar en zit zeker bij de selectie in Enschede.

Cruciaal duel

De verwachting is dat Maas Diks weer zal opstellen als rechtsback als vervanger van Lelieveld. Oude Kotte wordt in het centrum vervangen door Van der Werff of Kruiswijk, hoewel Maas ook daarover niets wilde zeggen. Van der Werff trainde overigens woendag niet mee. Vrijdagochtend was hij wel weer van de partij. Vitesse gaat in een soort van mini-trainingskamp voor het cruciale duel met FC Twente. Dat heeft te maken met de Giro waardoor sportcentrum Papendal zaterdag 'op slot' zit. Vitesse bereidt zich voor op een nog onbekende locatie in de regio Enschede.