Nieuws

Politie Groningen zoekt in grachten opnieuw naar vermiste Apeldoorner Sjoerd van Eijk

De Groningse politie heeft donderdag opnieuw gezocht naar de vermiste Apeldoorner Sjoerd van Eijk, op het water. De politie zoekt al enkele dagen in de grachten.
APELDOORN - De Groningse politie heeft donderdag opnieuw gezocht naar de vermiste Apeldoorner Sjoerd van Eijk, op het water. De politie zoekt al enkele dagen in de grachten.
De 21-jarige Sjoerd van Eijk is sinds zaterdagochtend 30 april vermist. Hij was vrijdagavond en -nacht op stap in het centrum van Groningen, maar hij kwam niet meer thuis.

Op mobiel niet bereikbaar

Een van zijn vrienden liet weten dat Van Eijk zijn verjaardag vierde in de Warhol aan de Papengang in Groningen. Hij is rond twee uur 's nachts weggegaan en zei tegen zijn vrienden dat hij naar huis zou gaan. Maar hij is niet meer thuisgekomen. Ook is hij niet te bereiken op zijn telefoon.
De politie heeft zondagmiddag en -avond 1 mei in de Oosterhaven in Groningen gespeurd naar Van Eijk. Op camerabeelden zou blijken dat hij na het stappen die kant op liep. 

Fietser weet van niets

De fietser die mogelijk meer zou weten over de verdwijning van de vermiste Sjoerd heeft zich bij de politie gemeld. Hij zou Van Eijk zaterdagochtend rond half vier hebben ingehaald op het Trompbruggetje. Volgens de politie heeft de fietser niks bijzonders gezien.
Woensdagavond heeft de politie weer in het water gezocht, maar niks gevonden. De politie vermoedt dat de Hanzehogeschoolstudent in het water is gevallen. De politie heeft geen aanwijzingen voor een misdrijf.