Nieuws

Dieren op het dak: scharrelende kippen en schapen op een bejaardenhuis in Wageningen

Een vleesdak. Wat moet je daar nu bij voorstellen? Vier Wageningse studenten hebben het plan opgevat dieren te houden op een dak, om zo een stadsboerderij te creëren. © Flickr
WAGENINGEN - Een vleesdak. Wat moet je daar nu bij voorstellen? Vier Wageningse studenten hebben het plan opgevat dieren te houden op een dak, om zo een stadsboerderij te creëren.
Dat schrijft de Wageningen Universiteit. 
The Meat Roof, zoals het kleinschalige buurtproject heet, is bedoeld om het bewustzijn over vleesproductie te vergroten. Daarbij is het een poging dieren te houden in de stad, aangezien steeds meer mensen in steden wonen. Op het dak van scholen en bejaardenhuizen willen de studenten kippen en schapen gaan houden. 
Op die manier proberen ze de stad Wageningen te laten kennismaken met vlees en de productie ervan. Ook kan het project een socialiserende werking hebben in de wijk. Vrijwilligers uit de buurt moeten de stadsboerderij samen met een stadsboer opzetten. Samen kunnen zij dan vlees, eieren en wol voor de wijk produceren.
De studenten bedachten een uitgebreid plan voor de dakboerderij, want dieren laten rondscharrelen op hoogte vraagt wat inventiviteit. Het hele plan is hier te lezen. Om het project te doen slagen, zijn de bedenkers afhankelijk van crowdfunding en donaties. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!