Nieuws

25 graden: zwembaden verwachten toenemende drukte

Archieffoto ANP
Zwembadmedewerkers in Gelderland zijn blij met de weersvoorspellingen voor komend weekend. De temperatuur kan stijgen tot 25 graden. De zwembaden hopen op veel extra bezoekers.
APELDOORN - Zwembadmedewerkers in Gelderland zijn blij met de weersvoorspellingen voor komend weekend. De temperatuur kan stijgen tot 25 graden. De zwembaden hopen op veel extra bezoekers.
Het Boschbad in Apeldoorn is zelfs extra open. Zaterdag zou het bad maar anderhalf uur open zijn en zondag zou het zelfs helemaal dicht zijn. Nu is het Boschbad op beide dagen ruim open. De precieze openingstijden worden nog bekendgemaakt.

Concurrentie van de Giro

Zwembad Malkander, ook in Apeldoorn, verwacht een behoorlijke drukte. 'Maar het is mooi verspreid, nu het Boschbad ook open is', aldus een medewerkster. Ze houdt nog wel een slag om de arm: 'We verwachten wel concurrentie van de Giro.' De wielerronde start vrijdag in Apeldoorn.
De manager van zwembad Klarenbeek in Arnhem verwacht een 'opbouwende drukte'. 'Nu zijn het 200 bezoekers per dag, morgen verwacht ik er 400 en dat loopt op tot 800 à 1000 in het weekend of begin volgende week.'

Verdubbeling van aantal bezoekers

'De temperaturen stijgen naar zomerse waarden. We zijn er klaar voor om een hoop mensen te ontvangen', stelt een woordvoerder van de Nijmeegse zwembaden De Goffert en Nijmegen West. 'Het zijn ook nog een paar aansluitende vrije dagen. Je zit ook met de Giro en zondag Moederdag, maar ik verwacht toch dat veel mensen met het mooie weer 's middags naar het bad komen.
Een woordvoerder van zwembad De Vrije Slag in Bennekom verwacht een verdubbeling van het aantal bezoekers. 'In vergelijking met de voorgaande dagen wordt het weer natuurlijk heel wat beter. Ik verwacht dat we van 1000 naar 2000 bezoekers per dag gaan.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!