Nieuws

Raad van State zet licht op groen voor bouw tweede sluis Eefde

De tweede sluis bij Eefde mag worden gebouwd. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.
ARNHEM - De tweede sluis bij Eefde mag worden gebouwd. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.
In september oordeelde de Raad eigenlijk al dat de sluis gebouwd mocht worden, mits aanvullend onderzoek over de brug die over de schutsluis komt, toereikend zou zijn.
De gemeente Lochem heeft naar aanleiding van die uitspraak aanvullend onderzoek laten doen naar de effecten van onder andere de verkeersveiligheid.
Enkele omwonenden hebben tot het laatste eind geprobeerd om de bouw te voorkomen, omdat ze nu moeten verhuizen. De familie Koster is één van die gezinnen. 
'We hebben alles geprobeerd, maar het is niet gelukt. We moeten hier ons nu bij neerleggen. Het is nu inpakken en wegwezen'. De familie is al sinds 1999 bezig om verhuizing te voorkomen. 'Dit is een unieke plek, die pakken ze ons nu af'. De familie is overigens nog in overleg met Rijkswaterstaat over de verkoop van het huis.
Er wordt al jaren gesproken over de bouw van de tweede sluiskolk. Volgens Rijkswaterstaat zijn de wachttijden voor de schepen nu veel te lang en dat belemmerd het vervoer van goederen over water. Ook kunnen straks grotere schepen door de sluis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!