Nieuws

De Giro? Vooral de middenstand en de bestuurders zien de wielertocht zitten

ARNHEM - Drie dagen voor de start van de Giro d'Italia is Gelderland nog lang niet roze. Behalve vlaggetjes en roze fietsen is er bij de inwoners niet veel meer te zien.
In Apeldoorn wordt volop getimmerd op het plein voor het stadhuis waar donderdag de ploegenpresentatie zal plaatsvinden. Het gemeentehuis hangt vol met shirts en roze bloemen worden naar binnen gereden. In de winkelstraten zijn spandoeken te zien, maar het is in de woonwijken opvallend stil.

Tiel: zonde van het geld

In Tiel is het beeld al niet veel anders. Het lijkt dat alleen de middenstand op de komende Giro inspeelt. Er is roze mayonaise op de frites. De stemming onder de inwoners is sceptisch: 'De gemeente had dat geld veel beter kunnen besteden aan andere zaken dan de Giro', zegt een inwoner. 'Ik vind het vreselijk dat ik ermee geconfronteerd word. Ik heb geen ander keuze. Alles moet ervoor wijken....pfff,' zegt een vrouw

Huissen: once in a lifetime

In Huissen zijn medewerkers van de gemeente volop bezig met bladblazers om de route vrij van steentjes te maken. Lunchroom Beide Zussen heeft  wel het Girogevoel en de zaak ingepakt met een grote roze strik eromheen.
Ook roze bloemen verhogen de voorpret. 'Ik heb geen idee wat ons te wachten staat maar ze komen hier .... voem voorbij. Het is natuurlijk geweldig om dit mee te maken. Once in a lifetime ... prachtig toch'.
De Giro start op 6 mei met de proloog in Apeldoorn, 7 mei is de etappe Arnhem-Nijmegen. De laatste Gelderse dag is 8 mei, dan is de etappe Nijmegen-Arnhem.