Nieuws

Politie bedankt de alerte Teun (13) voor zijn hulp bij aanhouding na auto-inbraak in Spankeren

De parkeerplaats in Spankeren waar de 13-jarige Teun de inbrekers betrapt.
De politie is blij met de hulp van de 13-jarige Teun. Dankzij hem zijn drie mannen uit Utrecht aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak in een auto in Spankeren. © politie via Facebook
SPANKEREN - De politie is blij met de hulp van de 13-jarige Teun. Dankzij hem zijn drie mannen uit Utrecht aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak in een auto in Spankeren.
'De Politie Dieren bedankt de 13-jarige Teun. En terecht, mensen als Teun hebben we hard nodig om daders op heterdaad te pakken!', schrijft de politie op Facebook

Teun geeft het kenteken door

De alerte Teun ziet op vrijdagavond hoe op een parkeerplaats aan de Zutphensestraatweg in Spankeren de autoruiten worden ingeslagen. De 13-jarige knaap belt de politie en geeft ook het kenteken van de auto van de verdachten.
Op de parkeerplaats treft de politie de eigenaar van de auto aan, een 38-jarige man uit Duitsland. Er zijn verschillende spullen uit zijn auto gestolen.

Twee mannen proberen te vluchten

Later komt de politie de auto met het opgegeven kenteken tegen op de A12 bij Veenendaal. Als de politie de auto dwingt om te stoppen, proberen twee mannen te vluchten. De agenten zijn hun te snel af en houdt de drie mannen van 18 en 21 jaar uit Utrecht aan. Het onderzoek loopt nog. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!