Nieuws

Oom vermoorde Mariska Peters uit Nijmegen hoort vandaag zijn straf

ARNHEM - De rechtbank in Arnhem doet deze woensdag uitspraak in de zaak tegen de 52-jarige oom van de vermoorde Mariska Peters uit Nijmegen.
Hij zou haar hebben verkracht en gedood. Daarna zou hij het lichaam van zijn nichtje hebben verstopt onder een stapel takken en bladeren in natuurgebied de Hatertse Vennen bij Nijmegen.

Eis: 15 jaar en tbs

Justitie eiste twee weken geleden 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de verdachte. Volgens de aanklager is er geen twijfel dat de man de dader is. Zijn DNA zat onder meer op de tong van het slachtoffer, in haar auto en op haar lichaam en kleding.
Ook zat zijn erfelijk materiaal op een mes waarvan een deel bij haar vindplaats en een deel in haar auto is gevonden. Bovendien is de telefoon van de verdachte in het natuurgebied geweest.

Eerder veroordeeld

De oom van Mariska was eerder veroordeeld en zat in de laatste fase van zijn tbs-behandeling. Hij zat op een open afdeling van de Pompekliniek in Nijmegen.
Op de avond dat zijn nicht verdween, zag een huisgenoot hem de afdeling verlaten en 's nachts weer binnensluipen. Voordat hij werd aangehouden, hielp hij zoeken tijdens een zoektocht naar Mariska en liep hij mee in een stille tocht voor haar.
Tijdens de rechtszaak twee weken geleden beriep de man zich op zijn zwijgrecht. Zijn advocaat vindt dat er te weinig alternatieve scenario's zijn onderzocht. Hij wil dat de 52-jarige Nijmegenaar wordt vrijgesproken.