Nieuws

Vieze waterzuivering Ruurlo krijgt schoonmaakbeurt

RUURLO - Omdat er in de rioolwaterzuivering in Ruurlo een storing is opgetreden, krijgt de zuivering maandag en dinsdag een uitgebreide schoonmaakbeurt. De storing kan niet vanzelf worden verholpen.
Daarom vervangt Waterschap Rijn en IJssel het slib om zo de zuivering weer goed draaiende te krijgen. De installatie wordt eerst helemaal stilgelegd, dan schoongemaakt en met nieuw slib herstart.
Tijdens de werkzaamheden wordt het 'niet-werkende' slib uit de zuivering afgevoerd en nieuw slib van de rioolwaterzuivering uit Haarlo aangevoerd. Hierna kan de zuivering weer aan. Het aan- en afvoeren gebeurt met vrachtwagens die van Ruurlo via Borculo naar Haarlo rijden en weer terug. Omwonenden zijn hier over geïnformeerd. 

Weersomstandigheden belangrijk

De aanvoer van afvalwater gaat tijdens de werkzaamheden gewoon door. Dit wordt tijdelijk in het rioleringsstelsel gebufferd. Omdat hier maar een beperkte hoeveelheid rioolwater kan worden opgeslagen, moet alles zo snel mogelijk gebeuren.
Als het gaat regenen, duren de werkzaamheden mogelijk een dag langer. 

Oorzaak storing nog onbekend

Het waterschap verzoekt inwoners en bedrijven van Ruurlo en Veldhoek om - als dat kan-  activiteiten uit te stellen die grote hoeveelheden water door het riool laten stromen. 
Als alles volgens planning verloopt, kan de waterzuivering dinsdagmiddag weer aan. De oorzaak van de storing is nog niet gevonden. Het waterschap onderzoekt dit nog.