Nieuws

Petitie om A15 versneld aan te pakken; PvdA Gelderland wil af van 'dodenweg'

ARNHEM - Voor 2020 moet de snelweg A15 een veilige driebaansweg zijn. Dat wil de Gelderse PvdA. En om dat voor elkaar te krijgen is de partij een petitie begonnen.
De A15 is een zorgenkindje in Nederland, vindt de PvdA. Uit een onderzoek van de Regio Rivierenland blijkt dat het aantal ongelukken op de A15 tussen 2010 en 2014 met 58 procent is gestegen. Landelijk daalde het aantal ongelukken juist.

'Het kan zo niet langer'

Piet Wanrooij, Statenlid voor de PvdA: 'Het kan zo niet langer. In het belang van de veiligheid willen we snel meer file detectiesystemen en matrixborden. Ook ligt er sinds jaar en dag een onbenutte vluchtstrook, maak hiervan een derde rijbaan!'

Geen geld voor de A15

De Regio Rivierenland roept al jaren om maatregelen. Maar dat heeft nog niet tot de gewenste aanpassingen op de A15 geleid. Dat komt omdat er geen geld is. Tot 2028 heeft het Rijk geen geld voor de A15. Maar dat is onacceptabel, vindt de PvdA: 'Het is een dodenweg. Op dit moment valt er elk kwartaal een dode. Die weg moet aangepakt worden.'

Helpt een petitie?

Wanrooij hoopt dat door de petitie de minister gedwongen wordt om de A15 toch eerder dan 2028 aan te pakken. De petitie staat vanaf maandag 2 mei online en is te vinden via de website van de Gelderse PvdA.