Nieuws

NEC lijkt play-offs mis te lopen na nederlaag tegen Roda JC

NEC had goede zaken kunnen doen richting de play-offs voor Europees voetbal, maar na de 2-1 nederlaag thuis tegen Roda JC wordt dat heel lastig. © Broer van den Boom
NIJMEGEN - NEC had goede zaken kunnen doen richting de play-offs voor Europees voetbal, maar na de 2-1 nederlaag thuis tegen Roda JC wordt dat heel lastig.
De Nijmegenaren zakken naar de negende plaats en hebben deelname aan de play-offs niet meer in eigen hand. De nederlaag was verdiend, want Roda was veel scherper in de zonovergoten Goffert.
NEC stichtte direct gevaar via de vleugelspitsen Jay-Roy Grot en Anthony Limbombe. Daarna werd het al snel minder en pakte Roda meer initiatief. Grot kreeg in het strafschopgebied een tik van Ard van Peppen, maar scheidsrechter Kamphuis beoordeelde dat verkeerd en gaf geen kaart en geen strafschop.
Even later kwam NEC gelukkig op voorsprong. Een voorzet van Limbombe werd door Van Peppen hard tegen Navarone Foor aangeschoten en zonder dat hij dat wist, was het 1-0.
Meteen daarna kreeg Poepon een enorme kans, maar Brad Jones stond op de juiste plaats. Na 37 minuten werd Christian Santos van de sokken gelopen en was het wel een strafschop. De topscorer schoot de bal echter tegen Van Leer aan.
Kort daarop probeerde Santos het met een omhaal, maar Van Leer kon redden. Vlak voor rust pegelde Van Hyfte de bal schitterend in de kruising: 1-1. En door de tussenstanden op de andere velden kwam deelname aan de play-offs om Europees voetbal serieus in gevaar.
En die situatie werd alleen maar slechter. Roda begon scherp aan de tweede helft en sloeg meteen weer toe, Poepon kopte raak na een hoekschop. Jones voorkwam de 1-3 van Gullon. NEC was helemaal nergens meer. Met Mihai Roman als invaller voor Grot probeerde trainer Ernest Faber het tij te keren.
Maar Roda bleef domineren in De Goffert. NEC oogde vermoeid en ongeïnspireerd. Het publiek werd pas weer enthousiast toen bekend werd dat Vitesse een tegendoelpunt had geïncasseerd tegen FC Utrecht, waardoor beide ploegen virtueel gelijk kwamen te staan op de ranglijst. Na een goede aanval via Ritzmaier en Limbombe miste Roman een opgelegde kans. De 1-2 van Utrecht in Arnhem leverde opnieuw euforie op in De Goffert, maar door de andere tussenstanden zouden de beide rivalen nu beiden de play-offs mislopen.
Opstelling: Jones; Appiah, van Eijden, Dumic, Woudenberg (Ritzmaier); Bikel, Foor, Breinburg; Grot (Roman), Santos, Limbombe.