Nieuws

Blijdschap bij Duetz en Bekkering; zeilduo mag naar Rio

ZEDDAM - De blijdschap was groot bij zeilster Annette Duetz uit Zeddam toen ze zaterdag met haar Brabantse partner Annemiek Bekkering aan wal kwam na een wedstrijd in het Franse Hyères, waar de medalrace wordt gehouden. Het tweetal mag door de prestatie naar de Olympische spelen in de 49erFX-klasse.
Het is voor het duo een vreemde World Cup in de Zuid-Franse badplaats. De twee hadden zelf geen invloed op hun kwalificatie maar waren afhankelijk van de prestatie van concurrenten Nina Keijzer en Claire Blom.
En dus richtten Duetz en Bekkering zich op hun eigen prestatie: 'We hebben wel echt onze eigen doelen gehad. We wilden zelf hier heel graag goed varen en ik denk dat we dat deze week ook hebben laten gezien; we varen goed en we proberen zoveel mogelijk onze eigen race te volgen', zegt Duetz. 

Concurrentie uitgeschakeld

Ondertussen konden Keijzer en Blom hun nominatie voor de Olympische Spelen niet waarmaken. De tegenstanders van Duetz moesten tijdens de World Cup in Frankrijk in de top 6 eindigen. Maar het duo eindigde buiten de top 10 en mag daardoor vandaag in Hyères niet meedoen aan de medalrace.
Ondanks dat de Zeddamse nog steeds onzeker was van deelname heeft ze de afgelopen periode wel gericht getraind met Rio in het achterhoofd: 'We hebben veel 'startjes' gedaan, veel snelheidstraining en we hebben ook veel geraced.' En nu gaat de blik dan écht op de Olympische Spelen. Duetz: 'Wat we de komende maanden gaan doen is trainen in Rio de Janeiro.' 
Maar vandaag richt de zeilster uit Zeddam zich met haar partner eerst nog op een medaille in Hyères. In het tussenklassement staan Duetz en Bekkering derde.