Nieuws

Drietal breekt auto open in Spankeren en wordt van de weg gehaald in Veenendaal

Na een auto-inbraak in Spankeren hield de politie vrijdagavond drie mannen aan in Veenendaal. Het drietal werd door agenten van de A12 afgehaald en kon daarna worden ingerekend. Het gaat om drie mannen in de leeftijd van 18 en 21 jaar uit Utrecht.
SPANKEREN - Na een auto-inbraak in Spankeren hield de politie vrijdagavond drie mannen aan in Veenendaal. Het drietal werd door agenten van de A12 afgehaald en kon daarna worden ingerekend. Het gaat om drie mannen in de leeftijd van 18 en 21 jaar uit Utrecht.
Rond 18.30 uur meldt een alerte voorbijganger de inbraak van een auto op een parkeerplaats aan de Zutphensestraat. Agenten gaan richting de plek en treffen daar de eigenaar van de auto, een Duitser, aan. De ruiten van zijn wagen zijn ingeslagen en de dieven hebben verschillende spullen meegenomen.
Andere politie-eenheden zijn op dat moment op zoek naar de auto waarin de dieven zijn weggereden. Getuigen gaven informatie over hen door; ze zouden richting Rheden zijn gegaan. Eenmaal op de A12 ziet de politie de auto en ter hoogte van Veenendaal krijgt de bestuurder een stopteken. Twee van de drie proberen er vervolgens vandoor te gaan, maar die poging mislukt. Uiteindelijk kunnen ze alledrie worden aangehouden.
Bij het doorzoeken van de auto vinden agenten meerdere spullen en inbrekerswerktuig. Of daar ook de gestolen goederen van de Duitser bij zitten, is onbekend.