Nieuws

Zeilster Annette Duetz uit Zeddam strijdt voor Olympische kwalificatie

ZEDDAM - Voor zeilster Annette Duetz is het vandaag erop of eronder. De Zeddamse knokt in het Franse Hyères voor een startplek op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro deze zomer.
Duetz is met haar teamgenoot Annemiek Bekkering in de race om in Rio mee te strijden in de 49erFX-klasse. Maar het duo is afhankelijk van de prestatie van een ander Nederlands team, Nina Keijzer en Claire Blom.
De Zeddamse en haar zeilmaatje verloren begin 2015 de nationale selectie nipt van hun concurrenten. De partner van Duetz was in tranen na het verlies. Maar sindsdien lijken hun kansen te keren.  
Na de nationale selectie wisten Keijzer en Blom met hun resultaten niet te bewijzen een medaillekandidaat in Rio te zijn. En daarmee dreigen ze hun startbewijs voor de spelen kwijt te raken aan Duetz en haar partner. 

Laatste kans

De laatste kans voor Keijzer en Blom om alsnog hun Olympische ticket veilig te stellen is dit weekend in het Franse Hyères. In de kustplaats aan de Middellandse zee wordt een World Cup georganiseerd. De concurrenten van Duetz moeten in de top 6 eindigen, maar dat lijken Keijzer en Blom niet te gaan halen. Ze staan in het tussenklassement op de 19e plek. Het is al onwaarschijnlijk dat ze vandaag in de top 10 van de tussenstand eindigen waardoor het zeilduo zondag sowieso de medalrace zou missen.
En daarmee zouden Annette Duetz en Annemieke Bekkering, op dit moment 2e in de tussenstand in Zuid-Frankrijk, alsnog hun vel begeerde startbewijs binnenslepen voor de 49erFX-klasse op de Olympische Spelen.