Nieuws

Wielrenner Tjallingii blij met zijn eigen T-shirt

ARNHEM - Wielrenner Maarten Tjallingii heeft vrijdag zijn eigen T-shirt gepresenteerd ter gelegenheid van het einde van zijn carrière dat nadert.
Het thema van het T-shirt is Griinta 53-11.
"Op de voorkant staat een tandwiel 53, een zwaar verzet. En achterop een klein tandwiel, de 11", legt de 38-jarige wielrenner uit. "Ik ben met dit verhaal naar Gerrit van Okimono gegaan en zo is er de Griinta bijgehaald. Dat staat voor doorzetten en volhouden, karakteristieke eigenschappen die bij mij passen."
Gerrit Weeren (rechts op de foto) van Okimono ontwierp eerder al T-shirts voor voetballer Theo Janssen. "Hartstikke tof om dit te doen. De aanleiding is het afscheid van Arnhem, een shirt ook voor de Giro hier in Arnhem. Naar aanleiding van het verhaal van Maarten is dit t-shirt eruit gekomen. Op de mouw staat de laatste kilometer, als symbool voor het einde van zijn carrière. Er is ook een speciale limited edition voor de Giro met een roze blad, maar die is al uitverkocht."
Tjallingii vindt het mooi dat het iets blijvends is. "Het is niet eenmalig. Mooi dat het duurzaam is en een neutraal shirt. Dat is zo gaaf. Ik hoop dat mensen het met trots en plezier dragen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!