Nieuws

Naar de autocross, sleepboten bekijken en riddergevechten, dit zijn onze tips voor het weekend

Komend weekend te zien bij kasteel Cannenburgh in Vaassen: een riddergevecht.
U wilt er dit weekend even uit, maar waar is er wat leuks te beleven? Omroep Gelderland helpt u een handje. Een greep uit het aanbod.
ARNHEM - U wilt er dit weekend even uit, maar waar is er wat leuks te beleven? Omroep Gelderland helpt u een handje. Een greep uit het aanbod.

Middeleeuws Festijn in Vaassen

Op Kasteel Cannenburch in Vaassen wanen bezoekers zich komend weekend in de Middeleeuwen. Aan de tweede versie van het Middeleeuws Festijn doen bijna 200 'Middeleeuwers' mee. Het gaat om ridders, jonkvrouwen, kooplieden, ambachtslieden en musici. Er zijn onder meer roofvogelshows en riddergevechten te zien. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen 4 euro, mensen van 13 jaar en ouder zijn 6 euro kwijt.

Welkom in de Middeleeuwen in 's-Heerenberg

Ook Kasteel Huis Bergh in 's-Heerenberg staat zaterdag en zondag in het teken van de Middeleeuwen. Voor kinderen is er een groot feest: Welkom in de Middeleeuwen. Ontdek de geheimen van het kasteel, verkleed je als ridder en bak je eigen brood. Kaartjes kunnen via internet worden gekocht: kinderen t/m 3 jaar betalen 3 euro, iedereen die ouder is 8,50 euro. Dagkaarten zijn 1,50 euro duurder.

Soul Survivor Festival op Strand Nulde

Samen Jezus ontmoeten. Dat kan komend weekend op Strand Nulde tijdens het Soul Survivor Festival, dat vrijdagavond is begonnen. Er zijn bands en sprekers. Een dagkaart kost 20 euro.

Slot Boekenstein

Slot Loevestein is zaterdag omgedoopt in Slot Boekenstein. Het slot in Poederoijen staat dan in het teken van kinderboeken. En daar horen natuurlijk ook schrijvers bij: Lizzy van Pelt, Reggie Naus en Angelique Schipper. Kinderen van 4 tot 18 jaar betalen 8,50 euro. Volwassenen zijn 12,50 euro kwijt.

Sleepbotendagen Elburg

Elburg is zaterdag en zondag in de ban van de sleepboot. Om de Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis niet in het vaarwater te zitten, zijn de Sleepbootdagen Elburg een week vervroegd. Het is de achttiende editie. Er zijn tientallen authentieke oude sleepboten te zien. Aan de kade is een grote markt, in het stadje is gezellige muziek.
Elburg wil de haven de komende jaren uitbreiden. Een reportage uit GLD Vandaag van Omroep Gelderland:

Romeinenweek Nijmegen

Van 30 april tot en met 8 mei is de landelijke Romeinenweek. Een week die volledig in het teken staat van Romeinse geschiedenis, erfgoed en archeologie. Tientallen organisaties door het hele land houden activiteiten voor jong en oud. In Museum Het Valkhof in Nijmegen is komende zondag een themadag over gladiatoren. Het is een voorproefje op de grote tentoonstelling Gladiatoren, helden van het Colosseum, die vanaf 1 oktober in het museum te zien is. 

Holland Cup in Heerde

De wereldtop in de skeelersport staat komend weekend aan de start in Heerde. Op de piste van Skeelerclub Oost Veluwe worden wedstrijden verreden voor de Holland Cup. Niet alleen Michel en Ronald Mulder, Bart Swings en Fabio Francolini doen mee, maar ook sterke rijders uit onder meer Colombia, Ecuador en de VS komen naar Heerde.

Autocross Meddo

In het paasweekend kon de Autocross Meddo niet doorgaan. Overvloedige regenval zette een streep door het evenement. Dat wordt zondag dubbel en dwars ingehaald. Naast de reguliere regiowedstrijden krijgen 99 coureurs de kans om zich te plaatsen voor de NK. Vanaf 9.00 uur aan de Oostendorperdiek in Meddo.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!