Nieuws

Vreman: als spelers niets hebben, kun je ze het beste laten spelen

DOETINCHEM - Jan Vreman weet dat er mogelijk nog zes zware wedstrijden op de rol staan voor De Graafschap. In het rust geven of sparen van spelers, gelooft hij niet echt. 'Als ze niks hebben, kunnen ze het beste gewoon spelen denk ik.'
De Graafschap weet dat het vrijwel zeker is van de nacompetitie. 'Maar ook van AZ willen we graag weer winnen. De nacompetitie hebben we bereikt. Nou ja, bijna bereikt. Dat is een hele belangrijke, maar het geeft nog geen enkele garantie', stelt Vreman vast.

Druk niet bepalend

Dat er de komende weken tegen AZ en Ajax sprake is van een ander soort druk, wuift de oefenmeester grotendeels weg. 'Die blijft nog steeds. We willen ook zondag winnen. Daarin zit het verschil niet. Als je gewoon de dingen doet die in het veld gevraagd worden, hoeft druk ook niet altijd bepalend te zijn. En dat moet ook niet', aldus Vreman.

Beter spelen

Het is voor veel spelers van De Graafschap, waar de selectie voor de winterstop allesbehalve breed was, een zwaar seizoen. Toch lijkt het er niet op dat Vreman spelers rust gaat geven in de laatste twee speelronden. 'Eerst AZ maar eens afwachten. Hoe komen we daar uit en hoe zwaar is die wedstrijd geweest? Als ze niks hebben, kun je ze beter laten spelen denk ik.'

AZ compleet elftal

AZ aast op de vierde plaats. Thuis is de ploeg van trainer John van den Brom ijzersterk. 'Het is een collectief met veel individuele kwaliteiten. Een balvaste spits, snelheid op de vleugels en diepgang vanaf het middenveld. Achterin staat veel ervaring. Een compleet elftal dus', zag Vreman dit seizoen al meerdere malen.