Nieuws

Sleepbootdagen Elburg hoopt op publiekstrekkers

ELBURG - Elburg staat de komende dagen in het teken van de Sleepbootdagen. De organisatie heeft speciale publiekstrekkers geregeld voor de achttiende editie. Zo komt er een historisch schip van defensie naar de haven en zijn er mogelijk extra sleepboten.
De organisatie heeft de kalender aangepast aan de Nationale Sleepbootdagen, die volgende week worden gehouden in Zwartsluis.
De Elburgse editie zou dan een mooie tussenstop kunnen zijn voor sleepboten uit het zuiden en westen van het land. De gemeente doet ook een duit in het zakje; tijdens het evenement hoeven de boten geen liggeld te betalen.

Publiekstrekkers

De grote publiekstrekker wordt waarschijnlijk een authentiek militair bergingsvaartuig uit de jaren '50, de RV 29. Daarnaast staan op de wal demonstraties van oude ambachten gepland en staat het bezoekers vrij enkele machinekamers te bezichtigen.

Opknappen haven

Elburg is voornemens om de haven te renoveren. Elburg trekt, in tegenstelling tot de rest van Nederland, meer en meer toeristen met een boot. De gemeente wil de haven graag uitbreiden en renoveren. Er zijn al plannen, maar die zijn nog niet concreet aangezien de begroting nog niet klaar is. Wethouder Henk Wessels: 'We moeten eerst helder hebben wat dit gaat kosten en wat de provincie eventueel bijdraagt en dan beslist de raad.' Waarschijnlijk staat het na de zomer op de agenda. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!